Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

24.2.2014. 22:09
Preživjeli Holokausta u Izraelu
 
More Holocaust survivors in Israel to receive benefits

February 11, 2014


JERUSALEM (JTA) — Thousands more Holocaust survivors in Israel will receive benefits under a law passed by the Knesset. The law passed Monday in a unanimous vote expands an annual grant of more than $1,000 to 18,500 Israelis who survived Nazi death camps and ghettos during World War II. It also includes a retroactive payment to 2013.
Some 6,000 survivors who qualified for welfare assistance were receiving the grant. The new law also means that an additional monthly grant given to survivors will be paid in cash instead of in vouchers for services.



 Jeruzalem (JTA) . Još će tisuće osoba,  koje su preživjele Holokaust,  u Izraelu primiti potporu zbog zakona koji je donesen u Knesetu. Taj zakon proširuje  godišnji "grant" (od više od  1.000$)  na   18.500 Izraelaca koji su preživjeli nacističke  koncentracijske logore i geta u toku II. svjetskog rata. To uključuje i retroaktivno plaćanje za 2013. Oko 6.000 preživjelih,  koji su kvalificirani za socijalnu asistenciju,  će primiti "grant". Novi zakon također znači da će im se to isplaćivati u "kešu" umjesto u vaučerima za servise.