Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

21.11.2017. 8:42
novosti iz Claimsa
 
Na Konferenciji "Svjetske Federacije Židovske djece koja su preživjela Holokaust"  (World Federation of Jewish Child Survivors of the Holocaust & Descendans) ), koja se održala u Jeruzalemu od 3-8 studenog 2017 , dobili smo  i mnogo informacija o radu Claims conferencije ( predavanje Grega Schneidera).

 U njegovom  predavanju su prikazani  rad Claimsa  i najnoviji rezultati na pregovorima sa Njemačkom vladom, koja daje sredstva preživjelima Holokausta.

Sada su uključene (iako kasno) nove kategorije preživjelih iz Rumunjske, SjeverneAfrike i drugih  zemalja,  koje nisu ranije mogle dobiti potporu.

Za nas je interesantnto da se za nekoliko eura povisila mjesečna CEEF penzija,  od zadnjeg tromsječja 2017.

Također se nastavlja rad Socijalnog fonda za pomoć  u kući onima koji ostaju u svojim domovima. 

U razgovoru sa Gregom Schneiderom obećano mi je da će naša,  ranije  poslana molba , da se pomoć za preživjele nastavi i kada iz kućne njeege pređu u domove za starije osobe,  razmatrati na slijedećim pregovorima.

Na  konferenciji,  na kojoj je sudjelovalo oko 400  delegata iz svih krajeva svijeta, iz Hrvatske su bila 4, delegata , iz prve generacije i druge  generacije, koji su sudjelovali u radu  odbora i držali predavanja  na panelima o antisemitizmu i  edukaciji o Holokaustu. 

Podrobnije o radu konferencije  izvjestiti ćemo posebno i u članku za Ha Kol.