Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

3.9.2017. 0:08
Izrael pomoć stradalima od Teksasu
 

A team of Israelis headed to Texas on Tuesday to help communities affected by Hurricane Harvey. International aid organisation iAid, a non-profit based in Israel, sent 10 relief professionals to coordinate efforts with the Texas National Guard and American NGOs.

Izraelski tim je poslan u Teksas da pomogne zajednici koja je pogođena hurikanom  Harvey. Internacionalna organizacija "iAID" iz Izraela  je poslala  10 profesionalnih spasioca da koordiniraju  snage sa teksaškim spasiocima i nacionalnom gardom. Direktor iAid-a  Shachar Zahavi je rekao da  ima kontakt sa ljudima na terenu i sa židovskom zajednicom. Oni planiraju da  distribuiraju   stvari za spašavanje i da pomognu ljudima da  izađu iz svojih kuća. Organizacija iAids će pomoći,  kasnije,  u  tehnološkim potrebama zajednice kao što je  purifikacija (očišćenje) vode  što je izraelska inovacija.

Ministar za  dijasporu Izraela  
Naftali Bennett je  uputioo poziv za pomoć " naša braća  su u nevolji . Godinama je Houston bio "za nas" i sada mi trebamo biti za njih" . Napisao je na Facebooku:"Sav Izrael je odgovoran jedan za drugoga" - navodeći poznatu rabinsku rečenicu.