Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

24.7.2017. 17:34
inovacije
 Israel earmarks funds for special needs technology

Izraelski fondovi za tehnologiju  za specijalne potrebe


Apps that help children on the autistic spectrum and wheelchair users are among the projects that have received NIS 3 million in funding from the Israel Innovation Authority for the development of technological solutions for populations with special needs.

Programi koji će pomoći autističnoj djeci i osobama koje su u kolicima razvojem tehnoloških  rješenja za populaciju koja ima posebne potrebe,   dobili  su 3 milijuna NIS-a od   " Israel Innovation Authority". 

Među odobrenim projektima su dva za djecu koja imaju autističke probleme. Prvi bi trebao omogućiti bolju komunikaciju , a drugi  razviti njihove  socijalne sposobnosti.

Odobren je program za razvoj sistema koji će omogućiti osobama sa oštećenim vidom da prime informacije koje će pomoći njihovoj orijentaciji u nekom javnom prostoru i da im pomognu u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Odobren je  projekt koji će razviti elektro-mehaničke uređaje za  javne urede.Tako bi se osobama koja su u kolicima  omogućilo otvaranje vrata pomoću njihovog mobitela . Nastoji se pomoći i onima koji su nepokretni  da  mogu komuncirati samo   pokretima svojih očiju.

Ministar ekonomije u Izraelu Eli Cohen je kazao:  "Ovi fondovi su osnovani kako bi razvili tehnologiju koja će pomagati ljudima sa poteškoćama  kako bi  mogli  rješavati svakodnevne izazove. To bi omogućilo i  da se poslovni ljudi , koji imaju posebne potrebe, integriraju u ekonomiju i društvo. 

Kao društvo mi trebamo promovirati jednake mogućnosti  za sve i   taj izazov  će prihvatiti  jedan od naših  najvećih resursa "izraelske inovacije", Ti će  projekti  promijeniti život  mnogih ljudi.