Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

29.6.2012. 16:39
natječaj ljepote za Holokaust preživjele
 

Holocaust survivors beauty pageant crowns Romanian winner

By Neil Rubin · June 29, 2012


Parada ljepote za osobe koje su preživjele Holokaust održana je u Haifi, i pokazala preživjele žene koje su šetale po crvenom tepihu i podijelile detalje svojeg rada u roku II. svjetskog rata.


Četrnaest žena u starosti od 74 do 97 godina je učestvovalo. Hava Hershkovitz, rođena Rumunjka, stara 74 godine,  je okrunjena kao pobjednica.Organizatori su nazvali ovu priredbu  slavljenjem života, ali su kritičari ocijenili da je to trivijalizacija strahota Holokausta.


Shimon Sabag,koji je organizirao natjecanje,   rekao je da je 14 finalista izabrano između stotina onih koji su poslali molbe. One su izabrane na osnovu svoje osobne priče i kasnije uloge u zajednici u Izraelu ( prema  British Broadcasting Corporation).


Nije lako u tim godinama biti ljepoticva, rekla je srebrnokosa Hershkovitz, ali mi smo to napravili da pokažemo da smo još uvijek živi.


Collete Avital, predsjednica grupe u Centru za holokaust preživjele u Izraelu,  je rekla, "To djeluje potpuno samrtno ( macabre) na mene. Ja sam zato da se obogati život, ali jedna parada  sa lijepim haljinama nije nešto što će napraviti njihov život značajnijim"