Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

23.6.2012. 17:32
"We remebe"r knjiga sjećanja djece koja su preživjela Holokaust, a žive u Engleskoj
 

Nedavna Konferencija EUAS "European association of Holocaust survivors" u Zagrebu, od 1-3 lipnja, okupila je veliki broj predstavnika organizacija osoba koje su preživjele Holokaust.


Potpresjednik EUAS-a  prof. Henry Obsfeld iz Londona ugledni je član organizacije preživjelih u Engleskoj " The Child survivors Association of Great Britain" i inicijator novog izdanja knjige "We remember - child survivors of the Holocaust speak" ( Mi se sjećamo- govore djeca koja su preživjela Holokaist).


 


U predgovoru ovom izdanju Henry Obsfeld opisuje i povijest organizacije preživjelih  koja je počela 1980. prvim okupljanjem u Londonu.


To su osobe koje su prošle strahote Holokausta kao djeca u raznim zemljama Evrope ili su u Englesku stigli kao "Kindertransport" i danas u njoj žive , te osim osnivanja svoje organizacije žele štampati i podijeliti svoja sjećanja.


 Osnovan je i odbor koji je učinio veliki posao , sakupio sjećanja i izdao već nekoliko knjiga, od kojih smo neke dobili ranijih godina, a posljednju sada. U ovoj  knjizi  s e  nakon nekoliko "predgovora"  nalaze sjećanja 30 0soba, a na kraju se govori i o onim članovima organizacije  koji su umrli.


Knjigu, kao i druge knjige sjećanja raznih zemalja, pa i naše "Mi  smo preživjeli", možete pogleda u priručnoj biblioteci CENDA ( Mateja).