Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

13.3.2011. 0:42
Pritisak na Osiguravajuća društva da vrate novac Holokaust preživjelima
 

Prenosimo članak iz "Haaretz.com" pod naslovom "U.S.Holocaust survivors to protest $ 20 billion unpaid insurance".

Raste pritisak osoba koje su preživjele Holokaust ( članovi Holocaust Survivors Foundation USA) na predsjednika Obamu i demokratskog senatora Billa Nelsona da ubrzaju zakon koji će prisiliti kompanije kao što je njemačka "Alianz SE" i talijanska "Assigurazioni Generalli" da objave liste osiguravajućih polica od prije II.Svjetskog rata.

Taj zakon bi također dao pravo osiguranicima da  tuže kompanije preko U.S. sudova....

Taj zakon je već bio predložen prošle godine, ali su 2010. židovske organizacije kao  ANTI-DEFAMATION LEAGUE I B'NAI B'RITH INTERNATIONAL, SMATRALE DA SE MOGU STVORITI I NEREALNE NADE I LAŽNA OČEKIVANJA MEĐU PREŽIVJELIMA, KOJI IMAJU PREDRATNE POLICE OSIGURANJA.

SMATRALI SU DA BI TO MOGLO UGROZITI PREGOVORE SA NJEMAČKOM VLADOM ZA PLAĆANJE ZDRAVSTVENE NJEGE(U KUĆI) I DRUGE SERVISE ZA HOLOKAUST PREŽIVJELE...

Mnoge židovske obitelji, koje su pokušale  sakupiti police ljudi ubijenih u logorima , dobile su  od Osiguravatelja odgovor da je potrebno da imaju originalne papire ili potvrde o smrti - što se nije moglo nabaviti...

Sabia Schwarzer, potpredsjednik Allianza u Americi , kaže da je poznata suradnja kompanije s nacističkim režimom i da je Treći Reich prisiljavao Allianzu (i druge osiguravajuće kompanije) da im prepuste židovske police osiguranja i štednje.

Od 1950 je nekoliko organizacija napravilo  pogodbu sa osiguravajućim  i drugim  potraživanjima Holokaust preživjelih i njihovih obitelji, uključujući "International Commission on Holocaust Era Insurance Claims"

Ta je organizacija ponudila ili odobrila oko 306 miliona $ za 48.000 zahtjeva od 1998. do 2007., sumu za koju kažu da nije adekvatna.

Schwarzer (Allianz) kaže da je kompanija spremna saslušati svaki zahtjev iz doba II.svjetskog rata ."Mi ćemo uvijek istražiti takav slučaj. Apsolutno su otvorena vrata svakome tko misli da ima nešto što još nije riješeno."..

Prilažemo ovaj članak i nadamo se da ćemo dočekati da se pitanje osiguravajučih društava ipak riješi.

  

Naziv dokumenta (Document name)Tip (Type)Download
originalni članakmht884 Kb